Професионалният път на Пейо Пеев започва от Детско-юношеския ансамбъл “ Загорче” в Стара Загора. През 1994 завършва Музикалното училище „ Филип Кутев” в Котел със специалност гъдулка. Продължава образованието си в Академия за музикално и танцово изкуство в Пловдив със специалност Дирижиране на народни състави и се дипломира през 1999 г. През 2017 г. защитава магистърска степен по специалност “Изпълнителско изкуство”.

През 1997-1999 е част от оркестъра на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев “. От 2000 е солист-оркестрант, а вече и водач на група в Оркестъра за народна музика при БНР.

От 2017 преподава в АМТИИ „Асен Диамандиев“ Пловдив. Участвал е в концертни турнета в Европа, Америка, Япония, Хонг-Конг, Израел и др.

Автор е на музиката към спектаклите „Click”, „Танца на вятъра” и „5×5+1”, както и на голям брой аранжименти за БНР и водещи фолклорни изпълнители.

Информация за личността
    Участия в събития
    You might also love these events.
    Лятна академия 15 юли,19.00 Градска художествена галерия Недялко Недялков – кавал Пейо Пеев – гъдулка Петър Миланов – тамбура Красотата на българския фолклор Трима от най-добрите инструменталисти в българския фолклор се събират за “Варненско лято”! Виртуозният кавалджия Недялко Недялков, в чиято биография...
    13-14 юли –  Гъдулка Пейо Пеев Информация за майсторския клас и състезанието и Заявки за участие Срок за подаване на заявките за участие – до 26 юни 2023 или до запълване на местата в майсторския клас