London Community Gospel Choir

Създаден през 1992, London Community Gospel Choir бързо израства до водеща госпъл формация в Европа и в момента е един от най-търсените и активно концертиращи по целия свят хорове.

Пели са на стадион Уембли преди големи футболни финали, на церемонии по връчване на наградите Грами, на емблематичния фестивал в Гластънбъри; изнасят редовно самостоятелни концерти в престижната Роял Албърт Хол.

Няма важна церемония в британския кралски двор без тяхно изпълнение – неслучайно ги определят като “любимия хор на нацията”. Участието им при бляскавото отбелязване на платинения юбилей на трона на кралица Елизабет ІІ, когато заедно с Грегъри Портър изпълняват „А Life Lived With Grace”, както и „Keep Moving” и “Sun In the Rain”, e гледано от близо един милиард зрители.
London Community Gospel Choir може да бъде чут в някои от знаковите филми в историята на киното като „Цар Лъв“ и „Наистина любов“, записвали са с Пол Маккартни, Елтън Джон, Джеймс Браун, Мадона, Адел, Ани Ленъкс, Род Стюарт, Джъстин Тимбърлейк, Сам Смит, Пинк. Неотменна част са от големите музикални телевизионни формати, както и от музикалните и филмови церемонии във Великобритания като Brit Awards, наградите BAFTA, The Voice.

Създател и основен двигател на London Community Gospel Choir е Базил Мийд, той събира певци от различни страни, на различна възраст, с различен път в музиката и създава уникалната звучност, която поставя хора на голямата световна сцена.
За своя 30-годишен юбилей през 2022 London Community Gospel Choir организира мащабен концерт, по време на който 30 хора от цял свят пеят заедно. Събитието е вписано в книгата на рекордите Гинес като най-масовото едновременно хорово госпъл изпълнение в историята.

Информация за личността
    Участия в събития
    You might also love these events.
    London Community Gospel Choir за първи път в България с послание за любов и единство Възможност да танцуваме, пеем и се усмихваме с госпъл, джаз,соул, реге…. London Community Gospel Choir са добре познати с техните силно въздействащи спектакли, с песни, които вдъхновяват...