Двор на Археологически музей – Варна

Археологическият музей във Варна е един от най-старите в България, с големи традиции в науката и музейното дело. Създаден е като археологическа колекция през 1887г. Найатрактивно за посетителите е, разбира се, най-старото обработено злато в света – повече от 3000 предмета, открити в некропол край Варна.

По традиция, в едно от крилата на музея е представена и колекция от български икони от ХІVХІХв., втората по големина в страната. Една от атракциите за малките посетители и учениците е обновения през 2013г. – учебен музей, с възстановки на праисторически и средновековни жилища и технологии, които те могат да изучат на място.

През летните месеци дворът на Археологическия музей е предпочитано открито пространство за културни събития – концерти, спектакли, филмови прожекции. Множеството археологически артефакти и добрата акустика създават неповторима атмосфера. Провеждането на концерти от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на тази открита сцена се е превърнало в традиция през годините.

Карта на локацията
Информация за локацията
Събития на тази локация
You might also love these events.
Мария Митева – флейта Кае Шираки – пиано Оливие Дартевел – кларинет Люк Хемер – вибрафон, перкусии Специален гост: Мирослав Димов – ударни Творби от съвременни композитори – музика от 20. и 21. век Със съдействието на Министерството на културата на Люксембург...