London Community Gospel Choir идва на ММФ “Варненско лято”

Една от най-популярните госпъл формации в света London Community Gospel Choir ще закрие кросоувър програмата на музикалното лято с концерт на 6 октомври във Фестивалния и конгресен център.

Един финален емоционален концерт ще разшири за пореден път жанровите граници на Международния музикален фестивал “Варненско лято” – гостуването на London Community Gospel Choir. Популярната госпъл формация идва за първи път в България с послание за любов и единство. На 6 октомври в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център гостите ще внесат настроението на своята музика, която кара хората да танцуват, да пеят и да се усмихват с техните изпълнения на госпъл, джаз, соул и реге пиеси.

London Community Gospel Choir са добре познати с техните силно въздействащи спектакли, с песни, които вдъхновяват и докосват сърцата на аудиторията. Слушали сме ги в някои от най-обичаните и известни филми като „Наистина любов“ и „Цар Лъв“, пели са на „Уембли“ преди футболни финали, на знаменития фестивал в Гластънбъри, на церемонията по връчване на наградите „Грами“.

Записвали са с Пол Макартни, Адел, Джеймс Браун, Елтън Джон, Мадона, Пинк, Джъстин Тимбърлейк, редовно имат концерти в престижната Роял Албърт Хол и, разбира се, има ли бляскаво събитие в британското кралско семейство – London Gospel Community Choir са там. Тяхното изпълнение на „А Life Lived With Grace” при отбелязването на платинения юбилей на Елизабет II на трона е гледано от близо 1 милиард зрители.

Те са водещата госпъл формация в Европа, а британската преса ги определя като „любимия хор на нацията“. Именно London Gospel Community Choir ще закрият подобаващо богатата музикална програма на „Варненско лято“ 2023.

Билети: https://fccvarna.bg/%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%82/7b320325277198f14e0cd582ab86fcbf