Адска комедия: Признанията на един сериен убиец

Музикконцепт Виена – Австрия
АДСКА КОМЕДИЯ: ПРИЗНАНИЯТА НА ЕДИН СЕРИЕН УБИЕЦ

с участието на Джон Малкович
Автор и режисьор Михаел Щурмингер
С оркестъра „Виенска академия“, диригент Мартин Хазелбьок
Сопрано Чен Райс
Сопрано Сузане Лангбайн

Времетраене: 80 мин.

„Адска комедия“ е международен музикално-театрален проект, който събира звезди от световна величина. Неподражаемият филмов и театрален актьор Джон Малкович си партнира със знаменитите сопрано-певици Чен Райс и Сузане Лангбайн в спектакъл, надникващ дълбоко в противоречията на човешката природа. Той се основава на документалната история за серийния убиец на жени Джак Унтервегер. Осъден на доживотен затвор в Австрия през 1976 година, Унтервегер издава през 1990 г. своята автобиография под заглавието „Чистилище“. Тя го превръща в литературна знаменитост и интелектуалните кръгове на Австрия провеждат успешна кампания за неговото освобождаване. Но не след дълго убийствата продължават…
Джон Малкович влиза в ролята на злодея с талант и престъпни намерения, докато двете сопрано певици извисяват гласове в арии от Хайдн, Моцарт, Глук и Вивалди и други големи класически композитори. Те отразяват емоционалните състояния на Унтервегер и представят жените в неговия живот – майката, която го е изоставила, и жертвите на маниакалните му състояния. На сцената ги съпровожда оркестърът „Виенска академия“, един от водещите австрийски ансамбли за класическа музика под диригентството на Мартин Хазелбьок.

Съчетавайки театър, опера и оркестрова музика, „Адска комедия“ по незабравим начин разкрива тъмните зони на човешкото сърце.

Този проект се реализира с подкрепата на посолството на САЩ в България

Програма „Интермецо“ се осъществява съвместно от международния музикален фестивал и международния театрален фестивал „Варненско лято“. Проектът е подкрепен от Министерство на културата.

Информация за събитието