Фестивален и конгресен център – Варна

Фестивалният и конгресен център – Варна е открит през 1986 година. Още от създаването си той се налага като център на най–престижните събития в сферата на изкуството, културата, конгресната индустрия. Тук, наред с артистични мероприятия и фестивали, се провеждат конгреси, традиционни конференции с международно участие, научни срещи, семинари. ФКЦ е член на единствената паневропейска мрежа от киносалони EUROPA CINEMAS към Европейската комисия.

Едни от най-престижните мероприятия, на които ФКЦ е съорганизатор и домакин, са Международен музикален фестивал „Варненско лято”, Фестивал на българския игрален филм „Златната роза”, Световен фестивал на анимационния филм, София филм фест, Международен майски хоров конкурс.

През 1993 година Фестивалният и конгресен център стана инициатор и организатор на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост”, който дълги години е единственият международен кинофестивал с конкурсна програма за игрални филми, провеждащ се в България.

ФКЦ е разположен на най-атрактивното място в самия център на града, непосредствено пред главния вход на Морската градина и в близост до плажа, където потокът от хора винаги е огромен.

БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР
Работно време: всеки ден от 10:30 ч. до 20 ч.
Обедна почивка: от 13:00 ч. до 14:00 ч.

Карта на локацията
Информация за локацията