Страст – Фламенко Балет Барселона – Испания

Хореография: Давид Гутиерес и Паула Рейес в сътрудничество с Таня Мартин, Карлос Ромеро и Кости ел Гато
Драматургия: Давид Гутиерес, Паула Рейес
Интерпретация: Монсерат Понс
Китара: Жорди Чентено Глас: Жоел де Пепа, Рафа Буено
Перкусии: Антонио Вилаверде
Пиано: Алехандро Мартинес
Флейта и саксофон: Рафа Паломарес
Танцьори-солисти: Давид Гутиерес, Раула Рейес
Танцьори: Клаудия Мартинел, Естефания Майс, Андреа Амая, Юдит Перес, Алба Сото, Мария Бардолет, Беатрис Родригес, Юдит Маргон
Разпространява: Flamenco Agency

Времетраене: 90 мин.

Фестивалът отново среща своята публика с Фламенко Балет Барселона и неговата нова продукция „Страст”.
„Страст“ пренася публиката в света на интригата, сложната динамика на страстта, любовта, лудостта и трагедията. Спектакълът пресъздава един завладяващ свят в стила на Фламенко Балет Барселона, който съчетава традиционното фламенко с елементи на съвременен танц и нова музика, изпълнявана на живо от шестима музиканти.

Трагична история за желание и страст, в която главният герой е погълнат от съмнение, гордост и лудост, заплашващи връзката с голямата му любов и обричащи го на самота и отчаяние.

Хореограф и солист в спектакъла е Давид Гутиерес. Той основава Фламенко Балет Барселона през 2017 г. като международна компания, която се стреми да популяризира наследството на испанския танц и да го продължава в съвременността в диалог с други форми. Гутиерес е признат за един от най-талантливите фламенко артисти в Испания и неговата компания добива широка популярност в цял свят.

Фотограф: Belen Codina

Програма „Интермецо“ се осъществява съвместно от международния музикален фестивал и международния театрален фестивал „Варненско лято“.

Информация за събитието