Сибила Константинова

Сибила Константинова е родена във Варна. Завършва училището по изкуствата Добри Христов със специалност пиано и продължава обучението си като стипендиант на Лондонската Корпорация в класа на проф. Джоун Хавил в академията Гилдхол. След завършване на бакалавърска и магистърска степен заминава за Виена, където специализира камерна музика в класа на проф. Аведис Куюмджан в университета за музика и сценични изкуства.

Носител е на многобройни отличия и международни награди, сред които и голямата награда на конкурса по камерна музика Йозеф Хайдн във Виена. Заедно с цигуларя Кей Ширай и виолончелиста Тристан Корню създава Трио Стефан Цвайг, с което концертира активно в Европа. Албумът им със записи на творби от Корнголд и Цемлински е приет с възторг от международната критика и е номиниран за една от най-престижните награди за класическа музика Опус Класик.
Сибила концертира в Барбикан Хол, Саут Банк Сентър, Уигмор Хол, Концертхаус Берлин, стъклената зала на Музикферайн Виена, на фестивалите в Делфт, Графенег, европейските музикални седмици в Пасау, Храхтен Фестивал в Амстердам и много други.

От 2013 е преподавател по камерна музика и асистент на проф. Аведис Куюмджан, а от 2021 ръководи и собствен клас като доцент в университета за музика и сценични изкуства във Виена.

Информация за личността
Участия в събития
You might also love these events.