Алваро Колао Леон

Алваро Колао Леон е преподавател, саксофонист, композитор и аранжор, живеещ във Виена (Австрия). Той е преподавател по саксофон в Joseph Haydn Institut für Kammermusik und Neue Musik към Виенския университет за музика и сценични изкуства. Преподавател по класически саксофон и импровизация в AMP Wien Conservatory. Артистичен директор на Международния музикален фестивал в Тарапака и на Чили СаксФест.

Получава образованието си в Сантяго де Чили под ръководството на Мигел Вилафруела в Чилийския университет, във Франция в Консерваторията в Бордо при Мари-Бернардет Шариер и в Австрия в Университета за музикални изкуства „Приват“ в град Виена при Ларс Млекуш, Андрю Мидълтън и Волфганг Либхарт. Носител е на награди от редица международни музикални конкурси, като първия Панамерикански конкурс за класически саксофон Мексико, конкурса „Фиделио“ във Виена през 2012 и 2014 г. и в международния конкурс в Осака през 2015 г., наградата „Виена перформънс“, конкурса Michigan M-Prize 2017.

Той е фантастичен изпълнител на съвременен музикален репертоар.

Сътрудничи си с ÖENM Österreich Ensemble für Neue Musik, Orchester Volkoper Wien, PHACE Ensemble, Klangforum Wien, Tonkünstler Orchestra, Kärntner Sinfonieorchester, Vienna Saxophonic Orchestra, Avido duo, Reider-Collao и FIVE SAX. Алваро е артист на Selmer Paris и D’Addario.

Информация за личността
Участия в събития
You might also love these events.