Бароков ансамбъл Il Concerto Viennese

„Чудо на хомогенността и звучността“.

Виенският бароков ансамбъл Il Concerto Viennese се фокусира върху произведения, които са на границата между оркестровата и камерната музика, като Бранденбургските концерти на Бах. В съответствие с името на ансамбъла, музиката на Хабсбургската империя също заема централно място в репертоара.

Артистите, обединени от основателя на ансамбъла Рудолф Леополд, който все още свири като солист-виолончелист в „Concentus Musicus“ на Николаус Харнонкур, имат дългогодишен опит в свиренето на оригинални инструменти от XVII и XVIII век.
През 2008 г. ансамбълът дебютира на фестивала Styriarte в Грац, Австрия. Оттогава той развива обширен репертоар, обхващащ творби от австрийска барокова музика през италианските шедьоври на Вивалди, Торели и Албинони до Бранденбургските концерти и кантатите на Йохан Себастиан Бах.

През 2013 г. за първи път в програмата е включен пасион от Бах – „Пасионът на Свети Марко“/Маркус Пасион в реконструкцията на Рудолф Леополд, който е изпълнен с голям успех на най-важните великденски фестивали в Австрия във Виена, Грац и Инсбрук.

Информация за личността
Участия в събития
You might also love these events.