Бароков ансамбъл Il Concerto Viennese

Бароков ансамбъл Il Concerto Viennese

Диригент и виолончело Рудолф Леополд

Й. С. Бах – Кантата за кафето и инструментални пиеси от Бибер, Телеман, Хендел

Солисти:
Мария Ладурнер – сопрано
Ян Петрика – тенор
Гюнтер Хомер – бас

Ансамбълът “Il Concerto Viennese” изследва и изпълнява произведения, които са в пресечната точка между оркестрова и камерна музика. Формацията се състои от две цигулки, виола, виолончело, контрабас, флейта, чембало и трима певци.

Основател на ансамбъла е Рудолф Леополд, който едновременно е диригент и виолончелист. Музикантите дебютират през 2008 г. на фестивална сцена и оттогава разработват репертоар от австрийска барокова музика, както и творби от ерата на Бах и Хабсбурската империя и италиански струнни концерти. За автентичния бароков звук спомагат както дългогодишния опит на инструменталистите, така и оригиналните инструменти от ХVII и ХVIII век.

Като всеки уважаващ себе си бароков ансамбъл и виенските музиканти реставрират барокови произведения. През 2013 г. Рудолф Леополд и колегите му изпълняват „Страст на Свети Марк“ – едно изгубено произведение на Й. С. Бах, което се изпълнява рядко и носи престиж на всеки, който го е изпълнил. “Il Concerto Viennese” го интерпретират с много добър отзвук на фестивали във Виена, Грац и Инсбрук.

Изтегли програмата на концерта

Информация за събитието