Гюнтер ХАУМЕР

Баритонът Гюнтер ХАУМЕР е част от екипа на Volksoper във Виена от 2012.

Завършил е Висшето училище по музика в австрийската столица с пиано и кларинет. По-късно учи пеене, първо във Виена, след това в Кралския колеж по музика в Лондон. Успоредно с активната си концертна дейност, Гюнтер Хаумер в момента преподава пеене в Университета по музика и изпълнителски изкуства във Виена.

Пял е под диригентството на Густаво Дудамел, Кристиан Тилеман, Андрес Ороско-Естрада, Дан Етингер; изнасял е концерти в престижни зали като Аудиторио Насионал в Мадрид, Semperoper в Дрезден, Музикфеайн и Концертхаус във Виена, в Операта в Тел Авив, в залата на Варшавската филхармония, Театро Майор в Богота, както и на фестивалите в Байройт, Утрехт (фестивала за старинна музика), Грац.

Сред ролите му са Дон Жуан, Граф Алмавива в Сватбата на Фигаро, Пинг в Турандот, Дон Алфонсо в Така правят всички, Данило във Веселата вдовица, д-р Фалке в Прилепът и други. Има много изяви и на територията на съвременната музика и е изпълнявал централни роли в премиерни представяния на опери като Immer noch Loge от Гордън Кампе (на фестивала в Байройт) и Юда от Кристоф Еренфелнерс, както и в творби на Лучано Берио, Детелф Гланерт и Джонатан Харви.

Пял е в спектакли, поставяни от Роландо Вийазон, Дебра Уагнър, Кристиане Линц, Филип Арнонкур и други.

Той е сред най-изявените изпълнители в сферата на камерната музика. Има записани няколко диска за водещи компании като Хиперион, CPO, ORF Edition, както и за редица радиостанции. За годишнината на Рихард Щраус, например, записва пълно интегрално изпълнение на неговите песни под акомпанимента на Roger Vignoles.

Информация за личността
Участия в събития
You might also love these events.