Пиеро Барбарески

Пиеро Барбарески завършва пиано и чембало в Консерваторията „Луиджи Керубини“ във Флоренция, Италия. Развива активна концертна дейност като солист и в различни камерни формации в Италия, Франция, Австрия, Швейцария, Германия, Белгия, Чехия и САЩ.

Репертоарът му включва творби на композитори от 1600 до 1900 година, както и произведения на съвременни автори. Основател на бароковия ансамбъл „Officina de li Affetti“, той концертира и с много оркестри, сред които Orchestra Sammartini di Milano, Симфоничния оркестър на Торино, Salzburg Chamber Soloists, Filarmonici di Verona и др.

Пиетро Барбарески има записи за телевизия RAI и звукозаписните компании Nuova Era, Dynamic и Musikstrasse, за която записва, заедно с квартет Elisa двоен CD с интеграл от шестте квинтета оp.56 от Луиджи Бокерини (първи запис в Италия). Също така осъществява първият запис на два концерта за пиано и струнен оркестър от Саймън Майр за компанията Tactus.
Той записва с Марио Хосен за лейбъла Da Vinci Classics интеграла на сонатите на И.С.Бах за цигулка и чембало и сонатите на Г.Ф.Хендел за цигулка и чембало.

Освен като концертиращ пианист и клавичембалист Пиеро Барбарески развива и активна дейност като журналист и публицист, пишейки статии и изнасяйки лекции.

Информация за личността
    Участия в събития
    You might also love these events.
    Марио Хосен – цигулка Пиеро Барбарески – пиано Й.С.Бах – Сонати и партити за соло цигулка с акомпанимент на пиано от Роберт Шуман Програма: Йохан Себастиан Бах Соната № 1 сол минор, BWV 1001 Партита № 3 ми мажор, BWV 1006 Партита...