Флориан Крумпьок

Флориан Крумпьок е доказал изключителните си способности като пианист и диригент на международната концертна сцена. Той е един най-младите музикални директори в историята на концертния живот на Германия  – в Рощок през 2011. Владее широк репертоар и особено очарова публиката си с двойната си роля като солист и диригент.

Учители на  Крумпьок са Рудолф Бухбиндер и Герхард Опиц, както и една от най-изтъкнатите жени пианистки на нашето време Елизабет Леонская.

Получавайки изключителни отзиви за дебюта си в Тонхале Цюрих със Симфоничния оркестър на Московското радио и Владимир Федосеев, Крумпьок впоследствие е канен да свири в големи европейски музикални центрове като Виена, Залцбург, Мюнхен, Цюрих и Москва. Горещо аплодирани са рециталите му на Залцбургския фестивал, Великденския фестивал в Залцбург, фестивала в Брегенц, Летния музикален фестивал в Бад Кисинген, Бахфеста в Лайпциг, Виенския Клангбоген. В хода на кариерата си той е изпълнил няколко пъти цикъла от 32 сонати за пиано на Бетовен.

По съвет на своя ментор Даниел Баренбойм, Крумпьок разширява репертоара си като включва много симфонични произведения и опери и се занимава все повече с дирижиране.

През 2012 Крумпьок е художествен директор и главен диригент на Симфоничния оркестър на Лихтенщайн. Дебютира и в Кралската опера в Копенхаген като диригент на Кралския датски оркестър. Той е бил гост-диригент на много от най-известните оркестри в света, дирижира Виенския симфоничен оркестър в Златната зала на Musikverein, Филаделфийския оркестър, Йерусалимския симфоничен оркестър, Лисабонския Gulbenkian оркестър, Копенхагенския кралски оркестър и много други.

Започва сътрудничество с UNIVERSAL след като получава висока оценка от критиката за  Klassik am Dom Gala през юли 2015 със солистите Анжелика Кирхшлагер и Михаел Шаде  и  оркестър Брукнер Линц.Той често изнася песенни концерти с  Ангелика Кирхшлагер. През юни 2018 Флориан Крумпьок дирижира концерта на открито Klassik am Dom в Линц за втори път, този път със солист Хуан Диего Флорес.

От 2018  Флориан Крумпьок е артист на Bösendorfer. По този повод компанията Bösendorfer му подарява специално изработен за него концертен роял Imperial. От сезон 2018/19 Флориан Крумпьок работи в тясно сътрудничество с Théâtre du Capitole в Тулуза . От лятото на 2015 Флориан Крумпьок е артистичен директор на фестивала Kultur.Sommer.Semmering.

Информация за личността