Фамилия Владигерови

МЕЖДУНАРОДЕН ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ВАРНЕНСКО ЛЯТО“
МЕЖДУНАРОДЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ВАРНЕНСКО ЛЯТО“

ПРОГРАМА „ИНТЕРМЕЦО“

13 юни (понеделник) 19:00 – 21:30, Художествена галерия
ФАМИЛИЯ ВЛАДИГЕРОВИ
кино-музикална вечер

Екатерина Владигерова – пиано
Александър Владигеров – тромпет, флюгелхорн
Константин Владигеров – пиано, кларинет
Васил Хаджигрудев – контрабас (гост)

Наследниците на големите български композитори Панчо Владигеров и неговият син Александър Владигеров представят филм и концерт, посветени на тяхното творчество. Три поколения музиканти, класика и джаз, музика и спомени.

ПЕТОЛИНИЕ НА ПАМЕТТА
документален филм
Сценарист, режисьор и продуцент: Марио Кръстев
Оператор: Веселин Христов
Времетраене: 54 мин.

Панчо, Екатерина, Александър и Константин Владигерови разказват за живота и творчеството на баща си, Александър Владигеров и на световноизвестния си дядо, Панчо Владигеров.

ДЖАЗ КОНЦЕРТ
Трио ВЛАДИГЕРОВИ са талантливите внуци на големия български композитор, музикант, диригент, педагог и общественик Панчо Владигеров.
В своето изпълнение те представят нов поглед към негови композиции, както и творби от своя баща Александър Владигеров. Включени са също и техни собствени аранжименти и преработки върху южноамерикански джаз пиеси с латино и карибски ритми.
Екатерина, Александър и Константин са родени в София в семейството на Александър П. Владигеров (1933-1993) и на Величка Чобанова – Владигерова.
Първите си стъпки в музиката правят под въздействието на артистичния дух в този дом.
Екатерина се дипломира в Музикалната академия в София и в Университета за музика и сценични изкуства във Виена със специалностите пиано, хорово дирижиране и камерна музика. Изпълнител е на многобройни солови концерти и камерно-музикални проекти.
Александър и Константин са възпитаници на джазовия департамент към Консерваторията във Виена.
През последните десет години братя Владигерови издават пет албума със собствени композиции: „Влюбеният скитник“ (2007), „За големите и малки неща“ (2011), „Мечтаейки за мечтите“ (2014), „Посветени звуци“ (2014) и „The Rag Waltz Time“ (2017), в които с виртуозна лекота и богата фантазия заявяват своята индивидуалност и своеобразен композиторски почерк.
В момента работят върху новия си албум „Magie“, вдъхновен от поезията на Райнер Мария Рилке.

Представя се съвместно с фондация „Арт Офис“.

Информация за събитието