Мартин Хазелбьок

Органов рецитал на Мартин Хазелбьок

Творби от Й.С.Бах, Ф.Менделсон- Бартолди, А.Брукнер, Ф. Лист, М.Хазелбьок

Органов концерт на Мартин Хазелбьок ще радва духа с музика от Бах до наши дни
Един красив органов концерт ще изкуши меломаните във Варна на 3 юли. В дните на научния симпозиум в рамките на Международния музикален фестивал “Варненско лято” 2021 в България ще гостува един от най-ценените органисти на Европа Мартин Хазелбьок.

Многопластова личност, оперен диригент и органист, Мартин Хазелбьок е музикален директор на бароковия оркестър Musica Angelica в Лос Анджелис, уважаван артист и ментор. Фокусът на работата му е в оживената комуникация между барокови и класически произведения, често дори и в рамките на един концерт. Така ще бъде и в гастрола на видния органист във Варна.

Той ще поднесе една радваща духа програма, която черпи от музикалните традиции на няколко века. Ще прозвучат творби на Бах, Менделсон-Бартолди и Брукнер. А новият акцент ще бъде композиция на самия изпълнител, който е признат автор на съвременни произведения за орган.

Концертът е в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, началото е в 19:00 на 3 юли.
ММФ „Варненско лято“ 2021 се организира от Община Варна в партньорство с Мнистерството на културата, Национално училище по изкуства „Добри Христов“, Театрално-музикален продуцентски център – Варна и със съдействието на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“, Регионален исторически музей, Дворец на културата и спорта – Летен театър и Фестивален и конгресен център – Варна.

С финасовата подкрепа на А1, Солвей Соди, Фрапорт – летище Варна, Гларус – крафт бира, Кока Кола, клуб Ментол, Международен театрален фестивал „Варнеско лято“, Фестивал Радар, Queen Elisabeth Music Chapel, Посолство на Република Словения в България, Италиански културен институт, Посолство на Република Австрия в България – Австрийски музикални седмици, Испански културен институт „Сервантес“ и Посолството на испания в България, хотел „Черно море“, КК „Св. Св. Константин и Елена“.

Медийни партньори: Генерален медиен партньор – Българска национална телевизия, Българско национално радио, АртВарна, Ти Си Варна.

Информация за събитието