Камерен оркестър на Симфоничния оркестър на Баварското радио, Мюнхен

29 юни 2024 – зала 1 Фестивален и конгресен център – 20:00 ч.

Камерен оркестър на Симфоничния оркестър на БАВАРСКОТО РАДИО, Мюнхен

Концертмайстор и водещ Радослав Шулц
Солист Адриан Йотикер – пиано, Швейцария
Шопен – Концерт за пиано и оркестър №2
Шуберт/Малер – „Смъртта и момичето” за струнен оркестър

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Фонд за подпомагане на музикални проекти на професионални музиканти и ансамбли в чужбина на Гьоте-институт, Германия

Оркестърът ще проведе Генерална репетиция пред ученици от Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна, а на 30 юни ще се състои и майсторски клас.

Камерният оркестър на Симфоничния оркестър на Баварското радио за първи път в България

Те свирят в най-престижните зали в света, с най-големите солисти, те са част от един от водещите немски оркестри и това лято, на 29 юни те ще бъдат във Варна! Определят себе си като „асоциация от виртуози“ с мисия да споделят красотата на по-камерното музициране. Неслучайно прекрасната пианистка Елен Гримо избира именно тях за записа на два от концертите на Моцарт за пиано и оркестър за Дойче Грамофон, запис, който стига до номер едно в редица класации за класическа музика. Техен съосновател и настоящ концертмайстор-диригент е Радослав Шулц, в чиято биография блестят лауреатските звания от конкурсите “Виенявски”, “Шпор”, “Сарасате” и “Сибелуис”. Във Варна солист на този великолепен камерен оркестър ще бъде швейцарският пианист Адриан Йотикер, а програмата събира в едно Втория концерт на Шопен и драматичната среща (на нотния лист) между Шуберт и Малер.Малер създава оркестровата версия на „Смъртта и момичето” от Шуберт. Инструменталистите концертират често със солисти от ранга на Юлия Фишер, Миша Майски, Диана Дамрау, Ланг Ланг, Вадим Репин.

Изтегли програмата

Информация за събитието