Мишел Деньов – кристален орган и Квартет Дебюси

Мишел Деньов – кристален орган и
Квартет Дебюси
Творби от Мишел Деньов, Клод Дебюси, Ерик Сати

Фантастичният звук на кристален орган за пръв път във Варна

Една изключителна среща с необикновен музикален инструмент ще има публиката на ММФ “Варненско лято” – за пръв път в морския град ще прозвучи изпълнение на кристален орган. В концерта в Аулата на Икономическия университет своя проект ще представят Мишел Деньов и струнен квартет “Дебюси”.

В програмата са произведения на самия Мишел Деньов, който композира музика за кристален орган, и още – творби на популярните с изтънчената си музика френски композитори Клод Дебюси и Ерик Сати.

Мишел Деньов е световно признат маестро на кристалния орган, на който се посвещава изцяло от 1977 г., като разработва репертоар за хоризонтална клавиатура, а неговият метод на свирене се базира на класическите клавишни и лъкови инструменти. Елегантната изпълнителска техника представлява деликатно поглаждане на стъклените стикове и на всеки концерт извиква възхищението на публиката.

Струнен квартет “Дебюси” приема с готовност предизвикателството да свири заедно с Мишел Деньов. От 30 години насам участниците във формацията не само имат високи постижения в класическите концертни и звукозаписни изяви, но и с радост строят мостове към другите изкуства – танца, театъра, дори цирка.

Информация за събитието