Испански ансамбъл за барокова музика

Диригент и вихуела Алберт Рекасенс

Канцони и мадригали от испанския ренесанс XVI век

Този концерт се реализира с финансовата подкрепата на Acción Cultural Española (AC/E)

Международният музикален фестивал „Варненско лято“ дава уникална възможност на публиката да се срещне на живо с изкуството на испанския ансамбъл La Grande Chapelle. Това ще се случи на 16 септември от 19 ч. в Аулата на Икономическия университет във Варна.

La Grande Chapelle е вокално-инструментален ансамбъл, създаден през 2005 с цел да даде нов прочит на големите вокални произведения на епохата от ХVI до XVIII в. Формацията работи върху възраждането на забравени произведения от испанския музикален барок. За да осъществи проектите си, ансамбълът е създал собствен независим звукозаписен лейбъл Laudа. Той се фокусира върху две области: изследване на връзката между музиката и литературата на испанския Златен век и възраждане на произведения на най-забележителните испански ренесансови и барокови композитори. Повечето от творбите се изпълняват за пръв път от ансамбъла.

Музикантите участват редовно в най-значимите музикални фестивали – в Пикардия, Мастрих, Антверпен, Виена, Ил дьо Франс, Лион, както и в Cité de la Musique в Париж и в UNAM в Мексико.

Във Варна ансамбълът ще се представи в акапелна формация със съпровод на струнен инструмент от епохата – вихуела.

Изтегли програмата на концерта

Информация за събитието