Людмил Ангелов и Румен Цветков

Людмил Ангелов – пиано
Румен Цветков – виола

Творби от Р.Шуман, Клара Шуман, М.Глинка, А.Глазунов, М.Балакирев, П.И.Чайковски

Уважаваният български пианист Людмил Ангелов ще покаже изкуството си заедно с виолиста Румен Цветков на камерната сцена на „Варненско лято“.

Двамата ще водят майсторски класове по пиано и виола в Международната лятна академия „Варненско лято“, а на 11 юли ще излязат със специална романтична програма пред публиката в Градската художествена галерия на Варна.

Румен Цветков специализира виола в Далас и Чикаго в САЩ. Защитил е магистърска степен в Кралската консерватория в Нидерландия. Свирил е в 35 държави на 4 континента. Изнасял е концерти в едни от най-известните зали по света като Карнеги Хол в Ню Йорк, Моцартеум в Залцбург, Уигмор хол в Лондон. По лична покана на Зубин Мета излиза като соло виолист на Симфоничния оркестър на Испанската кралска опера във Валенсия.

Людмил Ангелов е печелил награди от конкурсите „Фредерик Шопен“, Полша, в Италия, в Палм Бийч, САЩ, Piano Masters, Монте Карло и World Piano Masters Tour, Франция.

Изнася рецитали, концерти камерна музика и е солист на български и чуждестранни оркестри под диригентството на музиканти от ранга на Лорънс Фостър, Джеймс де Прист, Жан-Бернар Помие, Maрк Aндре, Фьодор Глушченко, Джордж Пехливанян, Жoзeп Понс, Педро Халфтер, Енрике Гарсия Асeнсио, Руслан Райчев, Михаил Ангелов, Емил Табаков, Росен Миланов и др.

Людмил Ангелов е първият носител на наградата Аполон Токсофорос на Фондация Аполония и е член-кореспондент на Кралската академия на изкуствата в Толедо.

Изтегли програмата на концерта

Информация за събитието