Бароков оркестър Хелзинки

В продължение на двадесет години изпълненията и записите на Helsinki Baroque Orchestra пленяват публиката със своята мощна комбинация от емоционално красноречие и заразителна жизненост. Програмите им често включват първи съвременни изпълнения на непубликувани или реконструирани шедьоври, а също така хвърлят неочаквана и често провокативна нова светлина върху по-познати произведения. Тяхното музициране е допринесло за репутацията на ансамбъла като блестящ представител на немската и балтийската музикална традиция.

Новаторски продукции на опери на Монтеверди, Хендел, Хасе са спечелили широко признание на оркестъра. От 2011 г. месечната поредица на Helsinki Baroque Orchestra в Helsinki Musiikkitalo достига до по-широка, нова и ентусиазирана публика. Визионерският подбор на репертоар и гостуващи артисти привлича публиката по безпрецедентен начин и катализира издигането на старинната музика до нещо като култ във Финландия. Сред солисти и гост-режисьорите на оркестъра са Ерих Хьобарт, Рене Якобс, Юлия Лежнева, Рикардо Минаси, Енрико Онофри, , Каролин Сампсън.

Звукът на Helsinki Baroque очарова слушателите от залата на Кьолнската филхармония до токийската Suntory Hall и Amsterdam Concertgebouw, както и на големи фестивали като Берген, Бремен, Райнгау и Йерусалим. Оркестърът стартира и свой собствен летен фестивал в идиличната обстановка на средновековната каменна църква в Джанаккала.

Информация за личността
Участия в събития
You might also love these events.