Международен симпозиум – Концерт I

Клод Дебюси – Сиринкс
Марио Карбота – флейта

Морис Равел – Валс/La Valse за 2 пиана
Милена Моллова и Милена Радинска

Клод Дебюси – Соната за цигулка и пиано
Франческо Манара – цигулка и Милена Моллова – пиано

Албан Берг – Соната за пиано
Иван Мартин – пиано

Морис Равел – Клавирно трио
Франческо Манара – цигулка, Фредерик Одибер – виолончело, Емануела Пиемонти – пиано

Виртуози-инструменталисти илюстрират френския модернизъм

Сценичното продължение на Международния симпозиум в рамките на “Варненско лято” 2022 са концертите на 4, 5 и 6 юли. В трите концерта изключителни виртуози ще интерпретират творби на Дебюси, Равел, Берг, Форе, Шьонберг, Цезар Франк – изкушаваща меломаните среща с богатството и оригиналността на френския модернизъм в музиката.

Първият концерт е на 4 юли в Градската художествена галерия. На камерната сцена ще излязат италианският майстор на флейтата Марио Карбота, пианистите проф. Милена Моллова – уважаван изпълнител, радващ се на удивително творческо дълголетие, и Милена Радинска, Иван Мартин и Емануела Пиемонти, както и Франческо Манара (цигулка) и Фредерик Одибер (виолончело).

В програмата ще прозвучат творбите на Клод Дебюси „Сиринкс“ и Соната за цигулка и пиано, Валс за две пиана и Клавирно трио на Равел и Соната за пиано на Албан Берг.

Концертът е част от международния симпозиум, посветен тази година на френския модернизъм. В него участват проф. Хартмут Кронес, Лили Големинова и редица бележити изследователи на музикалната култура от Франция, България, Швейцария, Австрия. Теоретиците ще анализират стила и творчеството на френските композитори-модернисти, връзката им с нововиенската школа и влиянието на френската школа върху музиката на българските композитори.

Изтегли програмата – КОМПОЗИТОРИ

Изтегли програмата – ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Информация за събитието